Новгородка та село Перше Травня отримали нові назви

Перегляди: 755

Учора, 24 січня, рішенням селищної ради перейменували Новгородку та село Перше Травня.

Про це повідомила Новгородківська територіальна громада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

24 січня відбулось засідання позачергової сесії селищної ради, на якому були присутні 15 депутатів.

На розгляд депутатів винесли питання про перейменування вулиць, провулків та населених пунктів, зокрема селища Новгородка та села Перше Травня, на території Новгородківської селищної територіальної громади, які включено до переліку назв, що підлягають перейменуванню, згідно Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізації топонімії».

З дотриманням норм чинного законодавства інформацію про збір, узагальнення, систематизацію пропозицій щодо варіантів перейменування вулиць та населених пунктів громади та проведення громадських слухань з даного питання жителів громади було поінформовано через офіційний сайт та сторінку у Facebook Новгородківської селищної ради, а також на сторінках місцевого видання «Новгородківські вісті».

Комісією з питань перейменування (найменування) вулиць, провулків, площ на території Новгородківської селищної територіальної громади, затвердженою рішенням виконавчого комітету селищної ради від 23 лютого 2023 року № 20, розроблено графік обговорення, відповідно до якого з 9 по 20 грудня 2023 року було проведено зустрічі з жителями тих вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню.

Згідно з процедурою громадського обговорення протягом відведеного терміну щодо нової назви селища Новгородка надійшли пропозиції від мешканців нашої громади, а саме: «Кам’янець» - від Анатолія Малінського, «Квітуча Балка», «Тернівка» та «Кам’янка» - від Ірини Макусінської та «Кришталеве» - від Анни Палій.

Саме ці пропозиції винесли на розгляд депутатів, які одноголосно підтримали пропозицію Малінського щодо нової назви селища Новгородка - «Кам’янець». В зв’язку з відсутністю пропозицій від громадян щодо перейменування села Перше Травня, депутати підтримали пропозицію селищного голови про зміну назви села на «Травневе».

Як повідомляло CBN, у Новгородківській громаді планували можливе перейменування Новгородки й села Перше Травня.