У Кропивницькій міськраді пообіцяли усунути аварійні ділянки на дорогах міста

Перегляди: 690

У Кропивницькій міськраді відреагували на звернення містян та пообіцяли, що усунуть аварійні ділянки на дорогах міста й продовжать поточний ремонт автошляхів.

Про це CBN повідомив під час брифінгу у Кропивницькій міській раді заступник міського голови Олександр Вергун.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Останнім часом надходить багато звернень від жителів міста щодо стану дорожнього покриття проїжджої частини. Зокрема на вул. Преображенська та Євгена Тельнова, які ми розпочали ремонтувати у 2023 році, а також вул. Академіка Тамма та Героїв України.

На сьогодні ми маємо недоліки. Це стосується вул. Преображенської, просп. Університетського - є місця, де посипався вирівнювальний шар асфальтобетону. За умовами договору, який був укладений з підрядником, ремонтні роботи ведуться, а фахівці все бачать та фіксують. Ніхто не залишить ту ямковість без уваги й вона буде усунена», - повідомив Олександр Вергун.

Також посадовець зазначає, що роботи на деяких ділянках не завершені, адже вони є «перехідними» на 2024 рік. Нині всі вибоїни, які утворились внаслідок погодних умов, дорожники можуть залатати «холодним асфальтом». До більш традиційних технологій з ремонту зможуть повернутись за сприятливої погоди.

За словами Вергуна, з одними з ймовірних причин, які вплинули на якість ремонту та стан доріг, є погодні умови, трафік на дорогах тощо.

Посадовець наголошує на тому, що на ремонтні роботи на автошляхах, які розпочали у 2023 році й досі не завершили, діє гарантія, тож підрядник повинен усунути всі недоліки без додаткового фінансування.

«Усі ці недоліки зараз фіксують і щойно настануть сприятливі умови, підрядник продовжить виконання робіт, усуватиме аварійні місця по гарантії без додаткового фінансування», - наголосив Олександр Вергун.

Також Олександр Вергун розповів про кошти, які виділили на ремонт доріг у Кропивницькому за минулий рік, та скільки витратили грошей під час робіт.

«Окрім ремонту вул. Академіка Тамма та Героїв України, у нас також реалізовувався ремонт по проспекту Університетський - 18,1 млн грн. Станом на сьогодні за 2023 рік використано 9 мільйонів, а ще 9 мільйонів будуть перехідними на цей рік. Також вулиця Преображенська - 6,7 млн, з яких перехідними залишились 400 тисяч гривень. Ці перехідні 400 тисяч витратять на ремонт містка та на облаштування систем водовідведення біля вулиці Новгородської.

На вулиці Євгена Тельнова - 37 мільйонів, ремонт наразі завершений, але залишились незначні роботи щодо бордюру та тротуарах. Також ми робили вулицю Першу виставкову - 10 млн, вул. Краснокутського - 5 млн, вул. Київську - 4,5 млн, вул. Олександрійську - 2,8 млн, вул. Автолюбителів біля Рівнянського кладовища близько 3 мільйонів гривень. Це кошти, які були виділені, та ремонти, які розпочаті торік», - поінформував Олександр Вергун.

Окрім того, наприкінці минулого року комунальники придбали ще одну установку для ямкового ремонту, що у 2024 році допоможе виконати роботи у два рази швидше.