Що п'є Агент 007

Перегляди: 528

James Bond — це комбінація розкішних автівок, гарних жінок, нетривіальних завдань та горілки з мартіні за рецептом «змішати, але не збовтувати». Але це не єдиний коктейль, який зустрічається у книгах та кіно про суперагента.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Коктейлі

Частіше за інший алкоголь у книгах про Агента 007 з’являються коктейлі. Що це за рецепти і чи можна повторити їх самостійно — пропонуємо перевірити.

Веспер Мартіні

Рецепт Vesper Martini вперше з’являється у книзі «Казино «Рояль»», де Бонд під час замовлення в барі вимовляє просту формулу. До речі, назву коктейль отримав на честь коханої Бонда Веспер Лінд, яка виявилася подвійним агентом та загинула після викриття. Спосіб приготування:

  1. 80 мл Gordon's джину;
  2. 20 мл горілки;
  3. 10 мл вермуту;
  4. лимонна цедра.

Всі ці інгредієнти треба змішати та не розмішувати, прикрасивши оливкою.

Горілка з мартіні — вибір Джеймса Бонда у кіно

У 1962 році, у фільмі «Доктор Ноу», Джеймс Бонд вперше замовив коктейль «Водка-Мартіні». З того часу цей напій став невід'ємною частиною його образу на екрані. Зазвичай його пропонують Бондові лиходії, можливо, тому, що він є символом його безстрашності та сили. Інгредієнти для приготування коктейлю завжди є в номері, де проживає суперагент, що свідчить про його розкішний спосіб життя. Класичний рецепт Бонда:

  1. 75 мл горілки або джина (як воліли книжковий Бонд і сам автор саги);
  2. 23 мл мартіні;
  3. оливка чи тонка стружка цедри лимона.

Скотч та содова для книголюбів

У фільмах бондіани цей напій не прижився, але персонаж книг упродовж усієї серії вибирає його понад 20 разів. Як підданий британської корони, він схиляється до скотчу, але також готовий замінити класичний інгредієнт на бурбон. Приготувати такий коктейль можна самостійно. Для цього достатньо зробити замовлення в маркеті алкогольних штук MAUDAU, де є і справжній англійський скотч, і бурбон. Спосіб приготування:

  1. 50 мл скотчу або бурбону;
  2. 50 мл содової;
  3. лід.

Американо та хороша содова

У книгах цей коктейль з'являється відразу, а ось на екрані — тільки у 1985 році, де Бонд вимовляє знакову для барної індустрії фразу у відповідь на питання про бренд содовою: «Perrier, оскільки дорога мінеральна вода — найдешевший спосіб покращити поганий напій». Спосіб приготування:

  1. 50 мл червоного біттера Campari;
  2. 50 мл червоного вермуту;
  3. 50 мл содової Perrier;
  4. лимонна цедра;
  5. лід.

М'ятний джулеп чи Мохіто

Вибір напою не завжди вказував на особисті уподобання Бонда. Іноді це був лише хід для розгадки задумів ворога у розмові за коктейлем. Так, у фільмі «Голдфінгер» лиходій пропонує йому м'ятний джулеп (а не Мохіто, як зазвичай вважають). Це улюблений напій Голдфінгера, який характеризує його так: «Традиційно, але приємно». Бонд від напою не відмовляється, але зауважує, що його можна покращити, зробивши коктейль «кислим, але не надто солодким». Спосіб приготування:

  1. 60 мл бурбона (або віскі);
  2. 10 мл цукрового сиропу;
  3. листя м'яти до смаку;
  4. 1 стебло м'яти;
  5. подрібнений лід.

Джеймс Бонд — культовий персонаж, який не тільки неодноразово рятував світ, але й створив справжню культуру вживання міцних напоїв.