У Кропивницькому попрощались із загиблими військовими (фото)

Перегляди: 2760

Сьогодні, 26 січня, у Кропивницькому містяни попрощались зі старшим сержантом Філіпом Старюком, молодшим сержантом Олексієм Волошком та солдатом Богданом Равою.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Філіп Старюк народився 26 березня 1985 року в Херсоні. Навчався у місцевій школі №30, а після неї вступив у Херсонський юридичний інститут. Проходив службу в органах внутрішніх справ, працював в екологічній інспекції Чорного моря. Також з 2016 по 2020 рік служив у Військовій прокуратурі, з 2021 року – у Державному бюро розслідувань.

"Від початку ведення неоголошеної війни росії проти України долучився до захисту рідної країни, служив в лавах 79 окремої десантно-штурмової бригади. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції", - йдеться у дописі Кропивницької міської ради.

З початку повномасштабного вторгнення Філіп приєднався до лав ЗСУ, служив у складі 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. Обіймав посади оператора та оператора груп спецпризначення загону спецоперацій, воював у Запорізькій, Луганській та Донецькій областях. Був відзначений нагородами.

Старший сержант загинув 21 січня 2024 року поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області під час виконання бойових завдань. У нього залишились мама, дружина та син.

Олексій Волошко народився 11 жовтня 1993 року в Ставропольському краї рф. Пізніше разом з родиною переїхав в Україну, де він закінчив професійно-технічне училище №8.

У листопаді 2016 року вступив на військову службу за контрактом до лав 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. Служив на посадах розвідника, оператора та старшого оператора групи спецпризначення. Брав участь в антитерористичній операції та Операції об’єднаних Сил. Мав нагрудний знак «За взірцевість у військовій службі».

З початком повномасштабної війни Олексій обороняв Київ та виконував бойові завдання на різних напрямках.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі указом Президента України від 17 листопада 2022 року Олексія нагородили орденом «За мужність ІІІ ступеня». Також мав відзнаку Президента України «За оборону України» та інші нагороди.

Молодший сержант загинув 21 січня 2024 року поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області під час виконання бойового завдання. У нього залишились мама, дружина та двоє доньок.

Богдан Рава народився 06 квітня 1998 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №8, після якої закінчив професійно технічне училище №2 та здобув фах автомеханіка.

Пройшов військову строкову службу, працював на підприємствах міста. У червні 2022 року Богдана призвали до лав ЗСУ, де служив на посаді навідника 4-ої аеромобільної роти.

Солдат загинув 19 січня 2024 року поблизу населеного пункту Стельмахівка Сватівського району Луганської області. У нього залишись мама, двоє братів, сестра та бабуся.

[caption id="attachment_177168" align="alignnone" width="640"] Фото: Суспільне. Кропивницький[/caption]