У Кропивницькому сміттєзвалище передало понад 4 млн кВт у загальну мережу за рік

Перегляди: 1389

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За 2023 рік установка з дегазації міського сміттєзвалища передала у загальну мережу понад 4 млн 320 тис. кВТ/год електроенергії.

Про це повідомляє «Екостайл» у Facebook.

Як зазначається, електрику виробили з понад 2 млн 700 тис. м³ метану. Після надходження у загальну мережу, електроенергія використовується для потреб населення.

Виробленої на сміттєзвалищі у 2023 році електроенергії вистачить, щоб забезпечити на місяць електрикою 21 600 квартир. Це за умови, що в середньому мешканці однієї квартири за місяць використовують 200 кВТ/год.

Також за 2023 рік на 18 тис. 912 т зменшилась кількість викидів вуглекислого газу. Як зазначив «Екостайл», таку кількість вуглекислого газу викидають в атмосферу за рік майже 11 тис. автомобілів на бензині (при середньому пробігу у 10 тис. кілометрів на рік один такий автомобіль викидає в атмосферу 1 тис. 740 кілограмів СО2).

У 2022 році завдяки технології поховання твердих відходів на міському сміттєзвалищі, установка з дегазації передала у загальну мережу 3 млн 812 тис. кВТ/год електроенергії.

«Екостайл» наголошує, що дегазація сміттєзвалища – це не лише спосіб використання відходів для виробництва «зеленої» енергії, а й важливий крок у зменшенні негативного впливу на навколишнє середовище.

Як повідомляло CBN, у 2019 році у Кропивницькому на міському сміттєзвалищі була встановлена система дегазації, яка дозволяє перетворювати біогаз в електроенергію.