Смаколики на фронт від дітей: у Кропивницькому працює дитяча волонтерська кухня (фоторепортаж)

Перегляди: 1232

У Кропивницькому до ініціативи громадської організації "Добромир" долучаються діти, вже другий місяць працює дитяча волонтерська кухня.

Про це CBN розповіла директорка центру розвитку "Сонячний зайчик", координаторка організації "Гуманна педагогіка" у Кіровоградській області Ірина Новакова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Ми зараз на волонтерській кухні, співпрацюємо з громадською організацією "Добромир" і допомагаємо ЗСУ тим, що фасуємо сухарики, ріжемо яблука, сушимо. Взагалі мета нашої дитячої волонтерської кухні - це духовно-патріотичне виховання дітей через волонтерську діяльність.

Перша частина зустрічі - розвиваючі заняття, які охоплюють ігрові моменти. Психологиня проводить ігри на зняття напруги, для покращення психологічного стану, налаштування. Ми обов'язково торкаємося духовної сфери через притчі, казки. Слухаємо якусь казку чи притчу, і обговорюємо її", - розповіла Ірина Новакова.

Ірина говорить, що таким чином діти обговорюють питання добра і зла, моральні якості. Також розмірковують і про волонтерство, про те, чому люди приходять у свій вільний час до волонтерських осередків, і присвячують його іншим людям.

"Тобто ми вважаємо, що людяність треба виховувати з дитинства, от саме на таких волонтерських ініціативах, на допомозі іншим", - додала волонтерка.

На другій частині заходу діти фасують сухарики, ріжуть яблука, які волонтери згодом сушать, та, знову ж, фасують. Наступної зустрічі планують фасувати також горіхові суміші.

Волонтерська кухня дитяча працює другий місяць. Розпочалася з ідеї патріотичного заняття волонтерів, чиї діти також брали участь у роботі. За цей час, прикладом, діти переробили близько 50 кілограмів яблук. Приблизно у групі 45 дорослих, які залучають і дітей.

Детальніше про ініціативу можна дізнатися на інстаграм-сторінці ГО "Добромир".

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.