На Кіровоградщині землевпорядник завдав збитків державі на понад 17 млн грн

Перегляди: 1570

У Голованівському районі землевпоряднику, який зловживав повноваженнями та завдав збитків громаді на понад 17 млн грн, повідомили про підозру.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці встановили, що підозрюваний під час складання проєктів землеустрою двох земельних ділянок загальною площею 4 га, розташованих на території природно-заповідного фонду «Кошаро-Олександрівський», умисно не зазначив наявність обмежень для їх використання. У подальшому їх передали у приватну власність.

Завдяки інженеру-землевпоряднику громаду позбавили права власності на ділянки природно-заповідного фонду. Таким чином державі заподіяли шкоду на 17,4 млн гривень.

Землевпоряднику повідомили про підозру за ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України.

Також прокурори звернулись до суду, аби повернути землі природно-заповідного фонду територіальній громаді.

«Кошаро-Олександрівський» заказник - ландшафний заказник місцевого значення, розташований на території Благовіщенської громади. Його площа становить 228,83 га.