В Олександрії лічильники тепла встановлять у всіх багатоповерхівках

Перегляди: 846

В Олександрії теплові лічильники обладнають у всіх багатоповерхових будинках міста.

Про це повідомляє Олександрійська міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виконавчий комітет сьогодні, 31 січня, затвердив середньозважену норму споживання теплової енергії на централізоване опалення житлових будинків без будинкових приладів обліку.

«Порадилися із юристами міської ради й знайшли рішення. Воно саме для тих будинків, які не обладнані вузлами обліку. Таке рішення справедливе і обговорене на всіх рівнях», - поінформував міський голова Олександрії Сергій Кузьменко.

Як зазначається у дописі, Сергій Кузьменко також додав, що після завершення опалювального сезону спільно з КП «Теплокомуненерго» міська влада буде шукати кошти, аби всі будинки в Олександрії обладнати лічильниками.

Нині у місті 228 багатоповерхівок обладнані лічильниками теплової енергії, проте без них залишаються ще 56 будинків. Тож люди, які проживають в них, по-іншому оплачують тариф за тепло.

Починаючи з січня 2024 року тариф за тепло для будинків без приладів обліку теплової енергії становитиме 0,155213 Гкал/м².