З 1 березня на Кіровоградщині відключатимуть воду боржникам

Перегляди: 1702

З 1 березня у Кіровоградській області ОКВП «Дніпро-Кіровоград» відключатиме воду боржникам.

Про це повідомляє ОКВП «Дніпро-Кіровоград» у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Постановою №1405 від 29 грудня 2023 року уряд України зняв мораторій на відключення постачання житлово-комунальних послуг через несплату.

Мова йде про дозвіл на відключення тих боржників, які проживають на територіях, де не ведуться бойові дії. Зокрема, і про жителів Кіровоградщини.

Нині абоненти винні ОКВП «Дніпро-Кіровоград» 184 мільйони гривень за спожиту воду.

Відключення почнеться з районів і будинків, де живуть люди з найбільшою заборгованістю. В окремих випадках сума боргу сягає 300 000 гривень.

У багатоквартирних будинках застосовуватиметься система «кріт» - відключення відбуватиметься без доступу до житла. У приватному секторі відключатимуть шляхом розриття мережі та блокування води у будинку.

Також боржникам варто знати, що після відключення водопостачання за борги доведеться не лише погасити суму боргу, а й заплатити за підключення.

Від 1 лютого ОКВП «Дніпро-Кіровоград» інформуватиме про заборгованість та надсилатиме попередження про відключення усіма можливими способами: в особистому кабінеті, паперовим повідомленням, смс на телефон та у месенджери.

Після отримання повідомлення боржники матимуть ще місяць, аби владнати питання боргу.