Понад 739 млн грн заборгували жителі Кіровоградщини за комунальні послуги

Перегляди: 628

Станом на 1 січня 2024 року жителі Кіровоградщини заборгували 739,5 млн грн за послуги комунальних служб.

Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту житлово-комунального господарства Кіровоградської ОВА Ольга Довжук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільше жителі області заборгували за теплову енергію - 440,1 млн грн. Згідно з інформацією Ольги Довжук, заборгованість за минулий рік збільшилась на майже 23 млн грн. Серед комунальних підприємств, які займаються опаленням, найбільший борг населення має перед «Теплоенергетиком» - 166,6 млн грн.

За послуги водопостачання та водовідведення заборгованість складає 163,8 млн грн. У порівнянні з початку минулого року сума збільшилась на 14,8 млн грн. Перед ОКВП «Дніпро-Кіровоград» найбільший борг - 152,5 млн грн.

За вивезення побутових відходів жителі Кіровоградщини заборгували 41,6 млн грн, що на 14,4 млн грн більше, аніж торік.

Як повідомляло CBN, згідно з постановою 29 грудня 2023 року №1405 Уряд дозволив відключати від постачання житлово-комунальних послуг боржників, які проживають на в регіонах, в де не ведуться бойові дії та які не знаходяться під тимчасовою окупацією.

Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія матиме можливість відключати від електромереж за борги.

Також з 1 березня ОКВП «Дніпро-Кіровоград» відключатиме воду боржникам. Від 1 лютого підприємство інформуватиме про заборгованість та надсилатиме попередження про відключення усіма можливими способами: в особистому кабінеті, паперовим повідомленням, смс на телефон та у месенджери.

Нагадаємо, мораторій на відключення споживачів будь-яких категорій діяв з 26 лютого 2022 року.