СБУ Кіровоградщини повідомила підозру херсонцю, який агітував приєднати Херсонщину до рф

Перегляди: 2585

СБУ Кіровоградщини повідомила про підозру колаборанту, який брав участь в організації незаконного референдуму та агітував приєднати тимчасово окуповану частину Херсонщини до рф.

Про це повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області у Facebok.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Колаборантом виявився пенсіонер, який під час окупації погодився обійняти посаду директора ринку села Антонівка Херсонської області.

За даними слідства, під час роботи на росію він жорстко та зверхньо поводився з працівниками ринку, чинив психологічний тиск на них та погрожував розправою військовими рф.

За інформацією свідків, колаборант змушував власників торгових місць сплачувати йому щомісячну «данину» за користуванням місцем. Отриманий виторг ділив з окупантами.

У серпні 2022 ворожий поплічник пройшов курси виборчої підготовки в тимчасово окупованому Криму. Під час проведення незаконного референдуму його призначили членом однієї з виборчих комісій в Херсоні.

Колаборант агітував місцевих мешканців йти на псевдовибори та голосувати за окупаційну владу. Також активно пропагував ідеї «руського міра» та поширював гасло «росія тут назавжди».

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території).

Розслідування проводили співробітники СБУ у Кіровоградській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

[caption id="attachment_177563" align="alignnone" width="640"] Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області[/caption]