Експосадовця Кіровоградської ОДА судитимуть за розтрату 1,2 млн грн з бюджету

Перегляди: 1333

Колишнього заступника керівника управління Кіровоградської ОДА судитимуть за розтрату 1,2 млн грн з бюджету на роботах з реконструкції свердловини.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, у 2017-2019 роках за підозрюваним, який обіймав посаду заступника начальника одного з управлінь облдержадміністрації, був закріплений об’єкт з реконструкції комплексу гідрогеологічних свердловин для геолого-економічної оцінки запасів підземних вод Долинського водозабору.

Колишній посадовець контролював здійснення будівельно-монтажних робіт підрядною організацією, зокрема, будівництво та встановлення обладнання для видобування підземних вод та ліквідації уже неробочих свердловин.

Експосадовець підписав акти виконаних робіт попри те, що підрядник включив до звітної документації частково не виконані роботи та роботи, що не передбачені проєктно-кошторисною документацією.

За оновленими даними, завдяки експосадовцю підрядник незаконно отримав 1,2 млн грн з бюджету.

Підозрюваного судитимуть за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) ККУ. Наразі йому загрожує до 6 років позбавлення волі.