Кропивничани заборгували за послуги «Екостайлу» понад 35 млн грн

Перегляди: 911

Жителі Кропивницького заборгували за послуги ТОВ «Екостайл» 35 млн 497 тис. грн.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається у дописі, начальниця комерційного відділу ТОВ «Екостайл» Вікторія Поліщук на апаратній нараді в Кропивницькій міськраді також наголосила, що з кожним кварталом сума боргу зростає, тож у 2024 році підприємство зосередиться на утриманні робочих процесів та підтримку чистоти в місті.

«Завданням №1 для нас залишається утримання міста та сміттєзвалища в чистоті та порядку. Ресурсів для роботи щокварталу, на жаль, стає все менше: як працівників, так і своєчасної оплати. Тому всі ресурси у 2024 році будуть направлені на утримання робочих процесів та підтримку чистоти в місті», - поінформувала Вікторія Поліщук.

Також Вікторія Поліщук підбила підсумки роботи «Екостайлу» за 2023 рік.

Торік підприємство придбало 554 контейнери для багатоповерхівок та 48 для домівок у приватному секторі. У результаті 193 з 255 майданчиків багатоповерхівок Кропивницького з новими контейнерами.

Попри це, за 2023 рік згоріло 62 контейнери «Екостайлу» на суму 620 тисяч гривень. З них 26 – на території ЖЕО №3. Як зазначається, зловмисники також навмисно ламають один контейнер щотижня, а також залишають графіті на кожному новому контейнері протягом перших трьох тижнів встановлення. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження щодо актів вандалізму.

Окрім того, за минулий рік ТОВ «Екостайл» активізувало збір великогабаритних відходів у місті, чим зменшило кількість стихійних сміттєзвалищ. Завдяки розміщенню контейнерів-бункерів та пунктів приймання будівельних відходів, працівники підприємства зібрали 18, 313 тис. тонн сміття, з яких до 25% - побутове сміття. Як зазначається, це є значним покращенням порівняно з початком проєкту, коли майже 40% сміття в бункерах було побутовим.

Також в рамках інвестиційної програми компанія у 2023 році облаштувала на сміттєзвалищі п’ять технологічних відстійників.

«Минулого року за сприяння КП «Благоустрій» Кропивницької міської ради ми продовжили озеленювати територію сміттєзвалища. В рамках інвестиційної програми, компанія «Екостайл» у 2023 році облаштувала на сміттєзвалищі п’ять технологічних відстійників для збору фільтрату.

Таким чином попереджується забруднення підземних вод. Фільтрат своєчасно збирається з відстійників та згідно технології утилізується», - розповіла Вікторія Поліщук.

Також підприємство виконало й інші роботи, зокрема облаштування полігону, розробку електронної мапи пунктів збору відходів тощо.

«Екостайл» планує у 2024 році впровадити й нові проєкти:

- придбання 400 контейнерів для 100% заміни на всіх майданчиках;

- запровадження системи збору зелених відходів у приватному секторі;

- запровадження перероблювання зелених відходів у компост;

- роздільний збір ТПВ на одному з маршрутів міста.

Як повідомляло СBN, за 2023 рік установка з дегазації міського сміттєзвалища передала у загальну мережу понад 4 млн 320 тис. кВТ/год електроенергії.