Кіровоградщині виділили 145 млн грн субвенції на проєкти відновлення

Перегляди: 471

Кіровоградщина за ініціативи Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України отримає 145 млн грн субвенцій на проєкти відновлення.

Про це повідомляє Кіровоградська ОВА в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

6 лютого Кабінет міністрів затвердив розподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на 2024 рік, в переліку яких є і Кіровоградщина.

Субвенцію розподілять між місцевими бюджетами громад, проєкти яких схвалив Європейський інвестиційний банк для реалізації у 2022-2023 роках. Серед них проєкти відновлення закладів освіти, охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг, об’єктів життєзабезпечення населення.

Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком в рамках спільної програми «Програма з відновлення України».

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляло, що загальна сума субвенції в розмірі майже 4,5 мільярда гривень буде перерозподілена на відновлення 136 проєктів у громадах тих регіонів, які постраждали внаслідок військової агресії рф. Серед таких проєктів відновлення закладів освіти, охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг, об’єктів життєзабезпечення населення у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.