На Кіровоградщині викрили посадовця Служби судової охорони, який «заробляв» на ухилянтах

Перегляди: 851

СБУ та ДБ викрили на хабарі заступника командира підрозділу Територіального управління Служби судової охорони у Кіровоградській області.

Про це повідомляє СБ України в Кіровоградській області у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, посадовець налагодив злочинну схему одержання грошей від потенційних призовників. За різні суми хабарів він обіцяв військовозобов’язаним працевлаштування у складі відомства для отримання «броні» від мобілізації до лав ЗСУ.

Правоохоронці затримали фігуранта «на гарячому», коли він одержував першу частину хабаря від «кандидата».

Як зазначає Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram, хабар становив 2 тис. доларів США. Підозрюваний обіцяв працевлаштувати «кандидата» у взвод охорони Світловодського міськрайонного суду.

На підставі зібраних доказів, затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років ув'язнення, з конфіскацією майна.