Асоціація «Громадські ініціативи» підбила підсумки проєкту «Громадський простір можливостей для сильних та незламних жінок ВПО» (фото)

Перегляди: 307

Сьогодні, 8 лютого, Кіровоградська асоціація «Громадські ініціативи» підбила підсумки проєкту «Громадський простір можливостей для сильних та незламних жінок ВПО», підтриманий Українським Жіночим Фондом, у пресцентрі CBN.

«У нас працювала команда, яка вирішила, що було б добре, аби на Кіровоградщині з'явився простір для жінок-переселенок, де вони б могли не тільки мережуватись, знайомитись одна з одною, а також отримувати корисну інформацію щодо соціальних виплат та різноманітних послуг, яка допомогла б їм соціалізуватись та стабілізуватись», - розповіла менеджерка проєкту, президентка КА «Громадські ініціативи» Любов Лук'янцева.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[caption id="attachment_178248" align="alignnone" width="640"] Менеджерка проєкту «Громадський простір можливостей для сильних та незламних жінок ВПО», президентка КА «Громадські ініціативи» Любов Лук'янцева. Фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]

Зі слів Любові Лук'янцевої, з березня по грудень 2023 року проєкт провів понад 20 заходів, на яких понад 200 учасниць отримали інформаційну та психологічну підтримку, а також відповіді на найпоширеніші запитання стосовно соціальної та законодавчої сфери.

Також у рамках проєкту проводились тренінгові програми щодо отримання довідки ВПО, захисту своїх прав та як шукати зачіпки у законодавстві, яке регулює питання життєдіяльності ВПО. Окрім того, розглядались питання щодо втрати житла.

Любовь Лук'янцева зазначила, що завданням громадського простору було не лише надати інформаційну підтримку, а також налагодити контакти між учасницями. Також метою проєкту було впровадження жінок-переселенок в активне життя громади.

Під час заходу також були присутні вимушені переселенці - Крістіна Водзинська з Костянтинівки Донецької області та Юлія Яковлєва з Нової Каховки Херсонської області, які розповіли свої позитивні враження від проєкту.

Крістіна Водзинська наразі працівниця мобільної бригади соціально-психологічної допомоги. Жінка опинилась у Кропивницькому випадково, проте проте вже адаптувалась до життя у місті. Також Крістіна активна учасниця Резолюції ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека», і бере участь у просвітницьких заходах, аби допомагати й іншим.

[caption id="attachment_178244" align="alignnone" width="640"] Крістіна Водзинська. Фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]

Юлія Яковлєва родом з Кропивницького, проте тривалий час проживала у Новій Каховці Херсонської області. Після повномасштабного вторгнення жінка повернулась до родичів. Попри це, вона намагається активно брати участь у заходах, одним з яких був «Громадський простір можливостей для сильних та незламних жінок ВПО». Завдяки зустрічам та тренінгам, організованим в рамках проєкту, жінка змогла відстояти свої права у суді перед Пенсійним фондом.

[caption id="attachment_178251" align="alignnone" width="640"] Юлія Яковлєва. Фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]

Любов Лук'янцева наголосила, що заходи проєкту проводились на безоплатній основі. Вимушені переселенки зустрічались у кропивницькому просторі Mir2.0 та Обласному центрі народної творчості задля того, аби зрозуміти як стати корисним громаді, в якій вони нині проживають, та тримати зв'язок один з одною.

[caption id="attachment_178245" align="alignnone" width="640"] Фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]