Прем'єр-міністр України провів нараду щодо ситуації у Кіровоградській області

Перегляди: 1516

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-нараду щодо ситуації у Кіровоградській області.

Про це повідомила Кіровоградська ОВА у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Участь у ній взяли начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд та керівники міністерств, відомств та структурних підрозділів ОВА.

Зазначається, що мова йшла про стратегічні питання, у вирішенні яких область потребує державної підтримки. А саме, розвиток ДП «СхідГЗК», зокрема про долю уранових шахт, які працюють в області.

Ще одне питання - шляхи допомоги водоводу «Дніпро-Кіровоград» стосовно погашення кредитів Світового банку, аби запобігти припиненню стабільного водопостачання споживачів. Також питання пошуку механізму пришвидшеного фінансування капремонту приміщення Кропивницької Центральної міської лікарні на Салганних пісках і оснащення діагностичним і реабілітаційним обладнанням.

Обговорили і забезпечення шкільними автобусами освітніх закладів, особливо у віддалених громадах, для перевезення в тому числі і дітей ВПО та збільшення на поточний рік державного фінансування на реконструкцію укриттів в освітніх закладах.

Як повідомляло CBN, за підсумками візиту на Кіровоградщину президент України Володимир Зеленський доручив главі уряду України провести окрему нараду саме щодо Кіровоградської області – щодо всіх питань.