У Кропивницькому попрощались із двома загиблими воїнами (фото)

Перегляди: 4275

Сьогодні, 8 лютого, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни попрощались зі старшим солдатом Іваном Ухнятом та матросом Максимом Торбенком.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Іван Ухнят народився 7 липня 1995 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №26, а згодом закінчив Кропивницький машинобудівний коледж. Після навчання пройшов строкову службу в лавах Національної Гвардії України. Потім працював за кордоном.

У березні 2022 року Іван повернувся в Україну та приєднався до лав ЗСУ. Служив на посаді старшого оператора, за життя мав відомчі нагороди.

Старший солдат загинув 4 лютого 2024 року неподалік населеного пункту Шевченкове на Харківщині під час виконання бойових завдань. У нього залишились батьки.

Максим Торбенко народився 12 травня 1979 року в Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №14, а вищу освіту здобув в Київському національному університеті внутрішніх справ.

Понад 20 років працював у правоохоронних органах України. Мав звання підполковник, статус ветерана Національної поліції та за життя відзначений відомчими нагородами. У 2022 році приєднався до лав ЗСУ.

Матрос загинув 2 лютого 2024 року поблизу села Токарівка Херсонської області під час виконання бойових завдань. У нього залишились мама, дружина та двоє доньок.

 

[caption id="attachment_178172" align="alignnone" width="640"] Фото: Кропивницька міська рада[/caption]