Держаудиторам не дозволили перевірити укриття Вільшанського ліцею: роз'яснення Кіровоградської ОВА

Перегляди: 1174

Департамент капітального будівництва ОВА розʼяснив ситуацію довкола ліцею Вільшанської селищної ради, укриття якого не дозволили перевірити державним аудиторам.

Учора, 8 лютого, Державна аудиторська служба України у Facebook повідомила, що фахівці Держаудитслужби в Кіровоградській області не змогли провести перевірку закупівель робіт із виконання капітального ремонту укриття в ліцеї Вільшанської селищної ради Кіровоградської області, вартість якого становить понад 4 млн грн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Роботі аудиторів перешкоджали представники Департаменту капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації. Тож наразі невідомо, наскільки якісно відремонтовано укриття, чи був ремонт узагалі і, чи перебуватимуть учні ліцею у безпеці під час повітряних тривог", - йдеться у дописі.

Представники Держаудитслужби попередили директора Департаменту Кіровоградської ОДА про кримінальну відповідальність, а також усно повідомили щодо складання акту про неможливість проведення перевірки закупівель.

Сьогодні, 9 лютого, департамент капітального будівництва ОВА повідомив CBN, що інформація не відповідає дійсності.

Як зазначили в ОВА, 23 січня 2024 року до директора департаменту капітального будівництва звернулись аудитори з посвідченням на проведення перевірки та вимогою терміново надати доступ до об'єкта. Наданим планом перевірка не передбачалась, тож аудиторам запропонували почати перевірку документації та організувати виїзд на об'єкт на наступному тижні. Зробили це у зв’язку з хворобою та знаходженням у відрядженнях відповідальних за цей об’єкт представників департаменту та підрядної організації.

"На дану пропозицію аудитори відповіли відмовою та вимогою до директора департаменту зв’язатися з їх керівництвом. Наголошуємо, що в цій ситуації перешкоджання роботі аудиторів з боку керівництва департаменту не було. Так само не зафіксували жодних перешкод в роботі аудиторів і працівники поліції, яких викликали до департаменту", - наголосив департамент капітального будівництва ОВА.

Також представництво департаменту капітального будівництва ОВА зазначає, що закупівля робіт виконувалась відповідно до чинного законодавства, а будівельні роботи виконані відповідно до затвердженої проєктно-кошторисної документації та чинними державним будівельним нормам. Наразі ведуться роботи з введення в експлуатацію.