На Кіровоградщині на понад 20% перевищений епідпоріг з грипу

Перегляди: 759

Епідеміологічний поріг із захворюваності на грип у Кіровоградській області перевищений на 21,5%.

Про це повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук під час брифінгу в Кіровоградській ОВА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В Україні за даними щотижневого моніторингу вже реєструють області, де є високий рівень перевищення епідеміологічного порогу. Що стосується Кіровоградської області, то сьогодні ми можемо сказати, що епідситуація з грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями досить напружена, інтенсивність захворюваності на ГРВІ збільшується, і вона на сьогодні є на середньому рівні. Епідеміологічний поріг на Кіровоградщині перевищений, і перевищений на 21,5%», - повідомляє Надія Оперчук.

Як розповіла Надія Оперчук, цього тижня за медичною допомогою до усіх закладів охорони здоров'я на усіх адміністративних територіях області звернулися 5223 мешканці області, що на 1007 випадків більше ніж на попередньому тижні, діти складають 61,1%.

Як повідомляло CBN, на Кіровоградщині через зростання захворюваності серед дітей на ГРВІ 28 шкіл перевели на дистанційну форму навчання.