У Театрі корифеїв створили мистецький проєкт для реабілітації військових

Перегляди: 510

У Театрі корифеїв запровадили новий проєкт «Мистецтво лікує», що має допомогти військовим реабілітуватись після поранень.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Марка Лукича Кропивницького запровадили новий проєкт «Мистецтво лікує», покликаний допомогти військовим якнайшвидше відновитися після поранень.

«Бажаючих відчути себе в ролі актора ми шукаємо в нашому госпіталі, де поранені військові проходять реабілітацію. Протестувати такий метод висловили бажання кілька наших захисників. Утім, я переконана, їх стане суттєво більше після того, як ми представимо виставу їхнім побратимам, які лікуються у різних медзакладах нашого міста», - повідомляє координаторка проєкту, акторка театру Олена Горбунова.

Нині учасники проєкту опрацьовують п’єсу Марка Кропивницького «Дай серцю волю, заведе в неволю». Поранені військові розучують тексти, тренують дикцію і силу голосу, відпрацьовують жестикуляцію.

Сценічних костюмів для військових не передбачено – глядачі мають розуміти, що перед ними не професійні актори, а поранені військові, які за допомогою мистецтва хочуть одужати якнайшвидше.

Репетиції проходять у малій залі Театру корифеїв. Планується, що там відбудеться і прем’єра вистави за участі поранених військових.

Як повідомляло СBN раніше, у Театрі корифеїв представлять імерсивну виставу «Марко Лукич», у якій зможуть взяти участь глядачі. Прем’єра відбудеться 11 лютого.