Змушувала жебракувати та імітувати каліцтво: кропивничанку засудили за торгівлю людьми

Перегляди: 994

Жительку Кропивницького, яка вербувала та утримувала п'ятьох безпритульних в неволі, засудили до восьми років ув'язнення.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурор у суді довів, що жінка у складі організованої злочинної групи вербувала громадян, аби ті жебракували у Кропивницькому. Обвинувачена разом із двома поплічниками шукала людей, які перебували у скрутному становищі та не мали постійного місця проживання, аби запропонувати їм «роботу» та житло у місті. Насправді ж вони змушували постраждалих імітувати каліцтво та просити гроші у людних місцях.

Люди, які змушені були жебракувати, були з Київщини,

Вінниччини, Черкащини, Дніпропетровщини та з Онуфріївського району Кіровоградщини. Їх привозили на квартиру одного із членів групи та насильно утримували. У трудовому рабстві потерпілі перебували різні терміни - від кількох днів до року.

Провину в злочині жінка повністю визнала. Її засудили до восьми років позбавлення волі за ч. 3 ст.149 КК України (Торгівля людьми, вчинене організованою групою). Провадження щодо двох поплічників закрили у зв'язку зі смертю.