У пресцентрі CBN пройшов медіамарафон «Жінки у науці» від МФО «Рівні можливості» та КА «Громадські ініціативи» (фото)

Перегляди: 1721

Сьогодні, 12 лютого, відбулась пряма трансляція медіамарафону «Жінки у науці» від МФО «Рівні можливості» та КА «Громадські ініціативи», який присвячений міжнародному дню жінок і дівчат у науці, що пройшов напередодні 11 лютого.

Модераторкою заходу була Любов Лук’янцева, президентка КА «Громадські ініціативи».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На заході були присутні спікерки: Катерина Колтунова, заступниця начальника ОВА, співголова депутатської групи МФО «Рівні можливості» Кропивницької міської ради; Наталя Чередніченко, директорка комунального закладу «Ліцей «Науковий» Кропивницької міської ради», докторка педагогічних наук, доцентка; Вікторія Грановська перша проректорка Херсонського державного аграрно-економічного університету, докторка економічних наук, професорка; Тетяна Пономарьова, докторка юридичних наук, завідувачка науково-дослідної лабораторії з проблем запобігання кримінальним правопорушенням факультету № 3 Донецького державного університету внутрішніх справ; Людмила Сибірцева, аспірантка 1 курсу денної форми навчання аспірантури ДонДУВС.

Темами обговорення на трансляції стали проблеми гендерної рівності, особистий досвід науковиць у їх професійній діяльності, упереджене ставлення до молодих науковиць та успіхи жінок й позитивні зрушення в питанні рівної оплати праці й паритету в світі науки.

«Я знайшла інформацію, що 11 українок в різні часи зробили вагомий вклад в науку, та такі відкриття, що мають вплив на увесь світ. Наприклад, ми сьогодні говорили про ейджизм до жінок в науці, тобто жінці щоб досягти певних висот та визнання необхідно бути вже більш старшого віку, але я знаю, що є молода науковиця українка, яка в 29 років захистила наукову працю пов’язану з розробкою ліків, що можуть лікувати рак, ця праця є важливою для всього світу. Також, я пам’ятаю що вивчала історію України за підручниками Наталії Полонської-Василенко, це перша науковиця, яка дала незаангажовану, незалежну та державницьку історію України», - розповіла Любов Лук’янцева під час трансляції.

Спікерки обговорювали важливість проведення подібних заходів, поширення ініціатив та залучення до популяризації жінок в науці у регіональних ЗМІ.

Вікторія Грановська розповіла про особливості роботи проректорки: «Сьогодні у нашому університеті багато жінок займають керівні посади, ректор робить на це ставку адже жінки більш наполегливі, у нас більше розвинене почуття внутрішньої відповідальності, бо в нас багато обов’язків: сім’я, батьки, діти, бажання бути кращими на роботі. Можливо ми складніше долаємо внутрішні бар’єри, але коли щось стосується роботи, то ми максимально відповідальні».

Захід пройшов в рамках проєкту «Видимі. Дієві. Включені. Активні жінки Кіровоградщини», підтриманого Українським жіночим фондом.

Переглянути запис заходу можна за посиланням: https://cbn.com.ua/2024/02/12/mediamarafon-zhinky-u-nautsi-vid-mfo-rivni-mozhlyvosti-ta-ka-gromadski-initsiatyvy-onlajn-translyatsiya/

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.