У Кропивницькому посадовця підозрюють у спричиненні збитків на понад 2 млн грн

Перегляди: 1493

Внаслідок зловживання начальником квартирно-експлуатаційного відділку у Кропивницькому своїм службовим становищем, держава зазнала збитків у понад 2,1 млн гривень.

Про це повідомила Кропивницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили про підозру начальнику КЕВ міста Кропивницький за зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у лютому 2023 року, посадовець умисно уклав з одним із ФОП договір на постачання деревини за завищеною ціною. З метою незаконного одержання підприємцем надприбутку, у порівнянні із середньою ринковою ціною на такий товар на ринку, посадовець погодив платіжні доручення, на підставі яких на рахунок ФОП перерахували майже 6 млн грн.

Внаслідок зловживання начальником КЕВ своїм службовим становищем, держава зазнала збитків на понад 2,1 млн гривень.

Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання

запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід ‒ УСБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається

невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному

покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.