Поліція затримала жителів Кропивницького, у яких знайшли наркотики на 500 тис. грн та боєприпаси (фото)

Перегляди: 866

У Кропивницькому поліцейські затримали учасників злочинного угруповання за збут наркотичних засобів і психотропних речовин та вилучили наркоречовин на 500 тис. грн.

Про це повідомляє ГУНП у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисники реалізовували наркотики на території Кіровоградської області через один із месенджерів та шляхом розміщення так званих «закладок» і «мастеркладів» («закладок» великого об’єму).

Під час обшуків у підозрюваних знайшли психотропні речовини - PVP, метамфетамін, амфетамін та мефедрон, наркотичний засіб - канабіс, 152 «закладки» і 30 «мастеркладів», приладдя для фасування, електронні ваги, зіп-пакети, мобільні телефони, ноутбук, банківські картки.

Також вилучили ручну осколкову гранату РГН та запал до неї, електронний підривник і димову шашку.

За попередніми даними, орієнтовний дохід зловмисників від незаконної діяльності складав близько 1 мільйона гривень на місяць. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить понад 500 тисяч гривень.

Чотирьох учасників злочинного угруповання затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру.

Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.