Міністр охорони здоровʼя у Кропивницькому розповів про підтримку реконструкції місцевої лікарні (фото)

Перегляди: 753

Сьогодні, 15 лютого, у Кропивницькому Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко відвідав місцеву лікарню, яка наразі знаходиться на реконструкції. Спільно з очільником Кіровоградської ОВА вони оглянули хід ремонтних робіт у лікарні та визначили напрямки підтримки з боку Міністерства.

«Спільно з обласною військовою адміністрацією, міською радою, визначимо перелік необхідного обладнання і визначимо джерела, через які це обладнання повинно буде приїжджати в ті моменти, коли будівельники будуть готові говорити нам, що все, запустили приміщення, в операційну, прикладом, треба обладнання - операційні столи, лапароскопічні стійки та інше устаткування. Ми його поставлятимемо з різних джерел, в бюджеті передбачили можливість екстреної закупівлі», - сказав міністр під час зустрічі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Будівельні роботи місто виконує власним коштом. У медичному завданні - створення госпітальної бази на понад сотню ліжок, з оперблоком, хірургічним, травматологічним, неврологічним, терапевтичним, фізіотерапевтичним відділеннями, лабораторією і сучасною діагностикою для того, аби тут працював центр реабілітації.

Окрім відвідування медичного закладу, у Кіровоградській ОВА також провели нараду з представниками медичних закладів області, керівництвом області, під час якої обговорили як потреби й проблеми медичної галузі Кіровоградщині, так і нові впровадження, реформування та інші зміни.

«Сьогодні маємо нагоду обговорити поліпшення реабілітації, надання медичної допомоги у нашій області в умовах великої війни. Можливо, отримаємо і серйозні завдання, і нарікання, але це заслужено, це задля роботи з підвищення нашої відповідальності за доручену справу надання високоякісної регламентної медичної послуги населенню, а також військовим захисникам і захисницям, які проходять лікування у наших медичних закладах», - сказав начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

«Для того, щоб цей об'єкт був введений в експлуатацію якомога швидше, досягнуті домовленості, що обласна військова адміністрація разом з містом розробляють проєктно-кошторисну документацію, будівельні роботи, ми, як Міністерство охорони здоров'я займатимемося поставкою медичного обладнання», - підбив підсумок щодо домовленостей навколо реконструкції лікарні Віктор Ляшко під час наради.

Міністр також вручив державні нагороди медикам, зокрема і посмертно, їхнім рідним.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.