На Кіровоградщині робоча група ОВА повідомила про викриту корупцію та порушення у роботі ВЛК

Перегляди: 12778

У Кропивницькому на засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність» оголосили про результати роботи правоохоронних органів щодо викриття корупції та порушень у роботі військово-лікарських комісій.

Про це повідомила Кіровоградська ОВА у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність» оголосили про результати роботи правоохоронних органів щодо викриття корупції та порушень у роботі військово-лікарських комісій», - йдеться у повідомленні.

За словами представника Національної поліції України у 2023 році до суду було скеровано 8 кримінальних проваджень щодо голів ВЛК та ТЦК, більшість цих справ стосуються корупційних діянь, таких як вимагання та одержання хабарів.

Поліція дає оцінку діям ВЛК на предмет наявності злочину, але не скасовує їхні рішення. Також повідомили про вилучення понад 2000 довідок ВЛК, які зараз вивчаються центральним органом ВЛК.

Стало відомо і про незаконну діяльність ВЛК, створених фізичними особами-підприємцями (ФОПами). Ці ВЛК самостійно дають висновки про захворювання, які використовуються для опіки, що може призвести до неправомірного позбавлення людей дієздатності.