Де та яку допомогу можуть отримати поранені бійці з Кіровоградщини

Перегляди: 1157

Запит на підтримку військових, які отримали поранення є постійно актуальним, тому журналісти CBN вирішили з’ясувати, які види допомоги можуть отримати бійці, які були поранені, отримали каліцтво чи контузію в зоні бойових дій або при здійсненні заходів зі збереження національної безпеки і оборони, відсічі й стримуванні збройної агресії.

Представник департаменту соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації Віталій Юхименко розповів CBN про програму підтримки поранених бійців: «За рахунок коштів обласного бюджету ми виплачуємо по 15 тисяч гривень в тому випадку якщо військовий отримав поранення, це є повний пакет документів, вони передаються до місцевих органів соціального захисту, проте, в кожній громаді є власні програми, розмір виплати може бути різний залежно від фінансової спроможності кожної окремої громади».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Директорка департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради Юлія Вовк розповіла CBN про комплексну програму підтримки учасників АТО/ООС, учасників бойових дій в зв’язку агресії рф проти України, що передбачає певні види допомоги. Одним з видів допомоги є допомога тим хто отримав поранення, контузії чи травму.

Допомога, передбачена цією програмою, становить 20 тисяч гривень, для її отримання необхідно звернутись до департаменту соціальної політики, який знаходиться в Центрі надання адміністративних послуг в понеділок та в середу з 9:00 до 12:00.

Необхідний пакет документів особа може подати самостійно, або ж це можуть зробити її родичі.

Далі - перелік необхідних документів для отримання одноразової матеріальної допомоги необхідно подати до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації місця проживання:

1. Заяву довільної форми.

2. Копію документа, що засвідчує особу громадянина України.

3. Копію довідки про реєстрацію місця проживання.

4. Копію ідентифікаційного коду.

5. Копію(ї) довідки(ок) медичних закладів, які підтверджують факт поранення, травми, контузії, каліцтва заявника під час його участі у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії.

6. Копію документа, який підтверджує безпосередню участь заявника, у період дії воєнного стану, у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії.

7. Банківські реквізити.

Допомогу при пораненні, контузії чи каліцтві (травмі) учасники бойових дій, або ж ті хто забезпечував здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі стримування збройної агресії можуть отримати як від міського соціальної політики Кропивницької міської ради, так і від департаменту соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації одночасно.

Як повідомляло CBN, юридичну й психологічну допомогу родинам військових у Кіровоградській області надають у "Центр-Ветеран". Окрім цього, центр працює з родинами зниклих безвісти воїнів.

Адреса центру: місто Кропивницький, вулиця Віктора Чміленка, 53А.

Телефон: 0661305249