На Кіровоградщині до травня штрафуватимуть за продаж та купівлю первоцвітів

Перегляди: 487

На Кіровоградщині у період з лютого по травень посилять державний контроль у галузі збереження рідкісних та червонокнижних об’єктів рослинного світу.

Про це повідомила Державна екоінспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається, на виконання доручення Державної екологічної інспекції України про посилення заходів щодо збереження ранньоквітучих рослин, в тому числі які занесені до Червоної книги України, із залученням поліції, державної лісової охорони, служби державної охорони природно – заповідного фонду України на території Дніпропетровської та Кіровоградської областей у період з лютого до травня посилять державний контроль у галузі збереження рідкісних та червонокнижних рослин.

Екоінспекція попереджає про заборону торгівлі первоцвітами та придбання ранньоквітучих рослин: на правопорушників очікує штраф (від 1700 до 3655 гривень згідно зі статтею 88-1 КУпАП або 340-510 гривень згідно зі статтею 90 КУпАП), конфіскація рослин, а також сплата збитків, розрахованих інспекцією за шкоду, завдану довкіллю.