На Кіровоградщини проведуть в останню путь військових

Перегляди: 16248

На Кіровоградщині проведуть в останню путь воїнів з Гайворонської та Петрівської громад, 16 лютого попрощалися з військовим з Олександрійської громади.

Гайворонська міська рада повідомила у Фейсбуці про загибель Петра Коцана.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Народився Петро 29 січня 1980 року та провів своє дитинство у Гайвороні. Після закінчення школи продовжив навчання в Центральноукраїнському національному технічному університеті (колишній КІСМ) за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

В 2001 році переїхав до Києва, де згодом зустрів свою кохану та створив родину. В 2011 році народилася їхня донечка. Займався різними видами діяльності, зокрема, працював експедитором в інтернет-магазині, також спробував себе у будівництві та водійській справі. Полюбляв рибалити та читати книги

У листопаді 2023 року добровольцем відправився захищати державу. В бою з ворогом стрілець першого десантно-штурмового відділення, солдат Петро Коцан загинув 13 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Красногорівка, Покровського району, Донецької області. Про час та місце прощання з воїном повідомлять згодом.

[caption id="attachment_178855" align="aligncenter" width="594"] Петро Коцан[/caption]

Як повідомила Петрівська селищна рада у Фейсбуці, після важкого та тривалого лікування обірвалося життя Юрія Карнаухова.

Юрій Карнаухов народився 29 червня 1978 року в місті Ленінськ - Кузнецький Кемеровської області російської федерації. У 1989 році разом з мамою та молодшим братом переїхали до України в село Володимирівка Петрівського району Кіровоградської області. Тут закінчив Володимирівську загальноосвітню школу І – ІІІ ступенів. По закінченню навчання працював помічником комбайнера в радгоспі «П'ятихатський».

З 1996 по 1998 рік проходив строкову службу в Збройних Силах України. Після демобілізації продовжив свою трудову діяльність у радгоспі «П'ятихатський» на посаді слюсаря. З 2007 року працював охоронцем Жовтоводського відділення ПриватБанку Дніпропетровської області.

У 2015 році пішов добровольцем захищати рідну землю в зону АТО, служив в 74-му окремому розвідувальному батальйоні військової частини А 1035, отримав звання сержанта. Юрій брав участь у захисті міст Авдіївка, Мар'їнка Донецької області, був тим кіборгом, який захищав Донецький аеропорт.

За мужність та відвагу Юрій Карнаухов нагороджений пам'ятним нагрудним знаком 74-го Окремого Розвідувального Батальйону ЗС України за оборону Донецького аеропорту; орденом «За мужність» ІІІ ступеню; відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Після ротації повернувся додому та продовжив працювати охоронцем Жовтоводського відділення ПриватБанку Дніпропетровської області.

Роки служби далися взнаки: здоров'я Юрія стрімко погіршувалося і в 2018 році за висновком МСЕК отримав І групу інвалідності довічно.

14 лютого 2024 року в тяжкому стані Юрій потрапив до лікарні, де бригада медиків реанімаційного відділення боролися за його життя, але врятувати захисника не вдалося. Його серце зупинилося назавжди.

[caption id="attachment_178856" align="aligncenter" width="640"] Юрій Карнаухов[/caption]

Як повідомила Олександрійська міська рада у Телеграмі, сьогодні, 16 лютого, відбулося прощання з Олександром Жвакіним.

Олександр Жвакін народився в Олександрії 2 червня 1974 року. Навчався в школі № 4 та ПТУ № 17 за фахом каменяра. Проходив строкову службу в місті Миколаїв. Працював охоронцем, потім за кордоном, згодом займався підприємницькою діяльністю. Попри стан здоров’я, у березні 2022 року вступив до лав ЗСУ.

10 січня загинув у бою на куп’янському напрямку Харківської області. Поховали захисника на військовому кладовищі.

[caption id="attachment_178650" align="aligncenter" width="640"] Олександр Жвакін[/caption]