У Театрі корифеїв військові показали виставу в рамках проєкту «Мистецтво лікує» (фоторепортаж)

Перегляди: 419

У Театрі корифеїв запровадили новий проєкт «Мистецтво лікує», що має допомогти військовим реабілітуватись після поранень. На сцені читали п'єсу Марка Кропивницького "Дай серцю волю, заведе в неволю".

Вистава - спільний проєкт Кіровоградського обласного музично-драматичного театру імені Кропивницького, громадської організації "Кропивницька мистецька майстерня", Обласного клінічного госпіталя ветеранів війни.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Це своєрідні реабілітація, це саме ті емоції, які нам потрібні. Як-то кажуть, поміняти картинку, змінити щось", - говорить Ярослав, один з військових.

Воїн говорить, що на сцені загалом не вперше, має музичну освіту, але саме у такій ролі - це для нього нові враження, тож він радіє, що є можливість отримати такий досвід.

Сценічних костюмів для військових не передбачено – аби підкреслити для глядачів, що перед ними не професійні актори, а поранені військові, які за допомогою мистецтва хочуть одужати якнайшвидше.

"Це перша така робота творча, ми дуже зраділи, коли нам зробили таку пропозицію, брати участь у цьому проєкті, тому що дуже хочеться допомогти хлопцям, і ми думали з чого почати, вибрали читання п'єси", - розповіла у коментарі CBN координаторка проєкту, акторка Олена Горбунова.

Готувалися до прем'єри майже місяць, для цього військові працювали над виразністю, дикцією, жестикуляцією. Дві години - це максимум, який виділяли на репетицію, щоб не перевантажувати бійців.

Допомагали військовим зіграти професійні акторки Театру корифеїв - Оксана Заславська, Інна Вдовиченко, Олена Табак, Олена Синявська, Тетяна Бовшик.

Як повідомляло CBN, у Театрі корифеїв запровадили новий проєкт «Мистецтво лікує», що має допомогти військовим реабілітуватись після поранень.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.