Освітянам Знам'янки постачальник продавав генератори за завищеними цінами

Перегляди: 657

На Кіровоградщині повідомили про підозру постачальнику, який продав освітянам Знам'янки генератори сумнівної якості та за завищеними цінами.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наприкінці 2022 року підозрюваний поставив 14 бензогенераторів для шкіл та дитячих садків Знам’янщини. Обвинувальний акт стосовно керівниці місцевого відділу освіти, яка була відповідальна за вказану держзакупівлю, наразі перебуває на судовому розгляді.

Підозрюваний уклав з відділом освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради договір про закупівлю 14 бензогенераторів для потреб навчальних закладів міста.

Слідчі з’ясували, що підприємство підозрюваного не спеціалізувалось на торгівлі цим товаром. Відповідно придбані освітянами генератори не відповідали умовам заявлених в договорі закупівлі, - ані їх технічним та якісним характеристикам, ані гарантіям експлуатації.

Крім того, ціна на аналогічні генератори на ринку була значно нижчою, ніж передбачено договором. Знаючи про це, підприємець вніс до офіційних документів дані щодо поставки саме тих генераторів, які передбачені специфікацією до договору. Надалі заволодів понад 800 тис. грн, отриманими з місцевого бюджету.

Директору товариства повідомили про підозру за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.4 ст.191ч.1 ст.366 КК України). Триває слідство.