У січні рівень забруднення повітря у Кропивницькому перевищив норму

Перегляди: 1187

Рівень забруднення атмосферного повітря у січні 2024 року в місті Кропивницький характеризувався незначним перевищенням норми.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За результатами спостережень Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології рівень забруднення атмосферного повітря у січні 2024 року в місті Кропивницький характеризувався збільшенням діоксиду сірки, незначним збільшенням діоксиду азоту, оксиду азоту, зменшенням оксиду вуглецю, незначним зменшенням пилу, сажі, формальдегіду.

У місті Олександрія – збільшенням сажі, незначним збільшенням діоксиду азоту, незначним зменшенням пилу, діоксиду сірки.

У місті Світловодськ – незначним збільшенням розчинних сульфатів, зменшенням пилу, діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду азоту.

Перебільшення середньомісячних концентрацій у місті Кропивницький спостерігалось по пилу та формальдегіду (в 1,2 рази). Максимально разова концентрація по сажі та оксиду вуглецю зафіксовані на спостережному посту в районі АТ «Ельворті».

У місті Олександрія перебільшення середньомісячних концентрацій спостерігалось по пилу та сажі (в 1,3 рази).

Середньомісячні концентрації інших визначуваних інгредієнтів були нижче рівня ГДК.

Результати аналізів, проведених у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського міста Києва, по важким металам у грудні 2023 року в місті Кропивницький не перевищували ГДК.

У порівнянні з глобальними стандартними кліматологічними нормами по опадах (за період 1 січня 1991 року - 31 грудня 2020 року) у місті Кропивницький за січень випало 47,1 мм опадів, що в 1,4 рази більше норми (норма 35,0 мм). Реакція опадів носила нормальний-слабо-лужний характер.

У місті Світловодськ випало 48,7 мм опадів (норма 37,0 мм), що в 1,3 рази більше норми. Реакція опадів носила слабо-кислий-слабо-лужний характер.