Хлібзавод, спиртзавод та дирекція комбінату: майже 90 об’єктів готують до приватизації на Кіровоградщині

Перегляди: 2060

На Кіровоградщині готують до приватизації 89 об'єктів державної власності, 91% з них - нерухомість.

Про це під час брифінгу в Кіровоградській ОВА розповіла перша заступниця начальниці Регіонального відділення Фонду держмайна України Анна Калініна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми маємо 89 об'єктів державній власності, які готуємо до приватизації. 91% з цих об'єктів - це нерухомість. Це різного роду приміщення, комплекси будівель, гаражі, об'єкти абсолютно на різні потреби та абсолютно на різний бюджет. Перелік об'єктів, з якими ми працюємо, постійно оновлюється, поповнюється новими, адже органи державної влади, балансоутримувачі державного майна постійно опрацьовують ті об'єкти, які перебувають в їхньому управлінні, і надають інформацію про те державне майно, яке держава не використовує, де не розміщені працівники», - розповіла Анна Калініна.

До приватизації готують майно, яке не використовується, але водночас може стати ефективним активом, що може надавати прибуток для державного бюджету, зокрема, це і підприємства.

[caption id="attachment_179137" align="aligncenter" width="640"] Гайворонський завод безалкогольних напоїв[/caption]

«На території Кіровоградщини є державні підприємства, які ми готуємо до приватизації. Це державні підприємства у Світловодську, Малій Висці, Кропивницькому. Зокрема, це Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2, який незабаром з'явиться на приватизаційних аукціонах», - говорить Калініна.

Таких підприємств шість: Маловисківський спиртовий завод, Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2, Центр твердих металів «Світкермет» у місті Світловодськ, Гайворонський завод безалкогольних напоїв, Дирекція гірничо-збагачувального комбінату у місті Долинська, підприємство «Червоний землероб» у селищі Чарівне Кетрисанівської громади.

[caption id="attachment_179140" align="aligncenter" width="640"] Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 2[/caption]

Об'єкти є й іншого призначення, серед найближчих аукціонів, прикладом, приватизація гаражів. 26 лютого відбудеться аукціон з приватизації комплексу гаражів у місті Кропивницький по вулиці Гостомельська, 24. Це державне майно, яке підходить для малого та середнього бізнесу для ведення справи, це сім гаражів, які доступні на приватизаційному аукціоні. Подати документи для участі можна до 25 лютого.

Також 28 лютого відбудеться приватизаційний аукціон з продажу комплексу будівель у селищі міського типу Устинівка по вулиці Суворова, 12. Цей об'єкт приватизується аналогічно - на відкритому онлайн-аукціоні, до 27 лютого є можливість подати документи для участі.

[caption id="attachment_179139" align="aligncenter" width="640"] Маловисківський спиртовий завод[/caption]

Аукціони з приватизації державного майна відбуваються у системі «Прозоро.Продажі». Документи для участі в аукціоні можна подати онлайн. Окрім документів, і фізособи, і підприємці мають подати квитанції про сплату реєстраційних і гарантійних внесків - за участь в аукціоні та зобов'язання щодо нього.

«Подача документів для участі в аукціоні відбувається в електронному форматі, тобто ви не взаємодієте з регіональним відділенням. Вам не потрібно відвідувати кабінети посадових осіб. Ви просто завантажуєте документи в мережі Інтернет. Це скановані копії документів. І у визначений час за 30 хвилин ви отримуєте посилання на особистий кабінет в системі і можете приймати участь», - зазначала чиновниця.

Переможцем визначається учасник, який запропонував за відповідний об'єкт найбільше.