На Кіровоградщині відкрили 14 проваджень щодо неправомірних дій членів ВЛК

Перегляди: 4266

У Кіровоградській області за підсумками роботи групи «Прозорість та підзвітність» порушили 14 проваджень щодо неправомірних дій членів військово-лікарських комісій.

Про це під час брифінгу у Кіровоградській ОВА повідомив голова робочої групи «Прозорість та підзвітність» у Кіровоградській області, перший заступник начальника ОВА Павло Конопко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За ініціативи нашої робочої групи у сприянні і наданні відповідної інформації ТЦК та СП, Національної поліції, Служби безпеки України, порушено 14 кримінальних проваджень за результатами неправомірних дій членів військово-лікарських комісій», - повідомив Павло Конопко.

Посадовець уточнив, що один з таких випадків відбувся напередодні: за підозрою у хабарництві затримали члена ВЛК. Як повідомляло CBN, лікарка Голованівської лікарні за 40 тис. грн обіцяла допомогти ухилянту.

Також провели службову перевірку діяльності комунального закладу «Екстрена медична допомога Кіровоградської області» та надали матеріали за результатами перевірки, на сьогодні вони вивчаються як адміністративне правопорушення у сфері запобігання корупції.

Раніше CBN повідомляло, що бригади КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласної ради» недоукомплектовані фахівцями, це з’ясувалося під час перевірки роботи закладу. Є також інші зауваження до керівництва центру.