На Кіровоградщині затримали військовослужбовця під час збуту боєприпасів та зброї (фото)

Перегляди: 28280

На Кіровоградщині правоохоронці затримали військовослужбовця під час збуту зброї та боєприпасів цивільній особі.

Про це CBN повідомили у Кропивницькій спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного округу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні, 23 лютого, викрили та припинили злочинну діяльність військовослужбовця за фактом збуту ним в два етапи п'яти гранат типу РГН, однієї гранати типу Ф1, п'яти запалів до них, одного автомату АКМ з 30 набоями калібру 7,62х39 мм до нього, одного автомату АКСУ з 360 набоями калібру 5,45х39 мм до нього, та одну реактивно - штурмову гранату РШГ-1 «Таволга-1» на основі реактивної протитанкової гранати РПГ-27 «Таволга», цивільній особі за 2600 дол. США. Наразі проводять першочергові слідчі (розшукові) дії, невідкладний обшук.

Військовослужбовця затримали у порядку ст. 208 КПК України. Готується вручення підозри та клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Орган досудового розслідування - слідче управління ГУНП в Кіровоградській області. Оперативний супровід: УСБУ в Кіровоградській області та УК ГУНП в Кіровоградській області.

Згідно із ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.