У Кропивницькому рідні загиблих воїнів обрали ескіз пам'ятників для Алеї почесних воїнських поховань (фото)

Перегляди: 1758

Сьогодні, 23 лютого, у Кропивницькій міськраді рідні загиблих воїнів обирали варіант ескізу пам'ятників для встановлення на Алеї почесних воїнських поховань.

Для голосування надрукували бюлетені. Лічильна комісія складалась з п'ятьох осіб: трьох представників сімей загиблих, представника департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради та представника юридичного управління Кропивницької міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кількість голосів за усі запропоновані варіанти: Алея поховань на Рівнянському кладовищі - 46 голосів; проєкт Інституту національної пам'яті (хрест) - 16 голосів; проєкт Інституту національної пам'яті (плита) - 10 голосів; проєкт ініціативної групи - 199 голосів.

Олексій Гавенко, батько загиблого Ігоря Гавенка розповів CBN про своє ставлення до облаштування Алеї почесних воїнських поховань: «Я вважаю, що зараз недоцільно займатись пам'ятниками, виплачувати такі гроші на пам'ятники, коли не вистачає грошей на снаряди, на патрони, треба спасати живих людей. Прийде час, після перемоги зберемось, і оберемо пам'ятники».

Як повідомляло CBN, 8 лютого відбувся у Кропивницькій міськраді відбувся брифінг на якому розповіли про поточний стан облаштування Алеї почесних воїнських поховань.

«Особисто моя позиція пам'ятник має бути, скромним, гідним, але не пафосним, я буду голосувати за такий як на Рівненському кладовищі, він мініатюрний. Я думаю, що пам'ять про наших хлопців полягає не в кількості каменю на їх могилах, а в пам'яті про них, тобто що пам'ять зберігається в чомусь іншому, але точно не в камінні», - сказала кропивничанка Анна Лабутіна.

Як раніше повідомляло CBN, 26 жовтня 2023 року у Кропивницькому рідні загиблих воїнів обговорили з місцевою владою облаштування та догляд Алеї почесних воїнських поховань на Далекосхідному цвинтарі.

Тоді у рідних полеглих виникло обурення пов'язане з неналежним рівнем благоустрою та догляду за Алеєю почесних воїнських поховань на Далекосхідному цвинтарі.

Фото: Назар Здоровенко, CBN.