Суд скасував рішення щодо незаконності конкурсу на посаду директора театру у Кропивницькому

Перегляди: 1054

Апеляційний суд постановив скасувати рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду, та відмовив у задоволенні позовних вимог Вячеслава Вандрашека до Кіровоградської обласної ради щодо незаконності призначеного конкурсу.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Третій апеляційний адміністративний суд, розглянувши адміністративну справу за апеляційною скаргою Кіровоградської обласної ради на рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 16 жовтня 2023 в адміністративній справі за позовом Вячеслава Вандрашека до Кіровоградської обласної ради про визнання протиправним та скасування розпорядження «Про оголошення конкурсу на посаду директора-художнього керівника Кіровоградського академічного обласного українського драматичного театру» постановив рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду скасувати, а у задоволенні позовних вимог Вячеслава Вандрашека до Кіровоградської обласної ради відмовити.

Рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 16 жовтня 2023 року задовольнило адміністративний позов Вячеслава Вандрашека.

Кіровоградська обласна рада, не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції, подала апеляційну скаргу, в якій просила скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове судове рішення, яким відмовити позивачу у задоволенні його позову.

Апеляційний суд встановив, що в даному випадку Вандрашек був призначений на посаду директора-художнього керівника не в порядку конкурсного відбору, тобто – тимчасово, «до вирішення питання про призначення керівника у встановленому порядку».

На підставі викладених в суді матеріалів, колегія суддів дійшла висновку, що суд першої інстанції неправильно застосовав норми матеріального права, що призвело до неправильного вирішення справи, що є підставою для скасування рішення суду першої інстанції з постановленням нового судового рішення про відмову в задоволенні позовних вимог.

Суд вирішив апеляційну скаргу Кіровоградської обласної ради задовольнити.

Рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 16 жовтня 2023 року скасувати та прийняти нову постанову.

В задоволенні позовних вимог Вячеслава Вандрашека до Кіровоградської обласної ради про визнання протиправним та скасування розпорядження суд відмовив.

Постанова набирає законної сили з дати прийняття.

Як повідомляло CBN, Кіровоградський окружний адміністративний суд відхилив позов колишнього директора-художнього керівника Театру корифеїв В’ячеслава Вандрашека щодо скасування розпорядження голови Кіровоградської облради про проведення та визначення переможця конкурсу на посаду.