У Кропивницькому автор сорту української синьо-жовтої цукрової кукурудзи проведе пресконференцію

Перегляди: 971

5 березня об 11:00 у пресцентрі CBN проведе пресконференцію автор сорту української синьо-жовтої цукрової кукурудзи - Бордо (Український Біколор) Михайло Нагорняк.

Михайло Нагорняк хоче надихнути місцеві громади для проведення всеукраїнських фестивалів кукурудзи та популяризувати місцеві крафтові виробництва. Михайло планує об’їхати всю Україну із важливою метою, щоб український продукт, суперсолодка, тип SuperSweet, синьо-жовта цукрова кукурудза, вирощувалася від Закарпаття до Луганська, і від Криму з Одесою до Волині та Чернігова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Поїздки, зустрічі та прес-конференції із місцевими активістами, ЗМІ, радіо, телебачення, планується проводити до літа 2024 року по всій Україні, а на 24 серпня 2024 року планують провести із найактивнішими громадами Фестиваль кукурудзи — Korn Fest!

Михайло Нагорняк, та його стартап -компанія Мнагор створили першу в Європі кукурудзу із фіолетовими суперсолодкими зернами, сорт почали називати Український Біколор, адже має сині та жовті кольори на качані. Сорт вже став сенсацією, про нього написали відомі ЗМІ та показали сюжети на телебаченні та радіо.

"Мета моєї місії, це оживити місцеві громади, адже продовольча безпека йде відразу за фізичною безпекою людини і має велике значення. Синьо-жовті кольори, це наша ідентифікація українців, кукурудза росте по всій Україні, а Банош, — це наша національна страва, як і різноманітні кулеші з кукурудзи, мамалига тощо. Ми всі хочемо, щоб наші місцеві громади були сильними, щоб люди перестали їздити на заробітки за кордон, а мали роботу та ставали заможними в себе вдома.

Наша кукурудза, це і рослинництво і тваринництво, з виробництвом сиру та різноманітними молочними продуктами, популяризація українських регіональних брендів, розвиток зеленого туризму в селах та містечках, поштовх для проведення регіональних ярмарків та фестивалів місцевих виробників, та вперше проведемо національні агрофестивалі кукурудзи по всій Україні", - говорить Михайло.

Захід відбудеться за адресою: вулиця Велика Перспективна, 46/91 (ТЦ "Реал"), третій поверх.