Кропивницька міськрада виділила 100 млн грн для війська

Перегляди: 778

У Кропивницькому депутати міської ради ухвалили зміни до бюджету громади, які передбачають спрямування 100 млн грн для армії.

Про це стало відомо під час онлайн-трансляції ХІХ засідання IX сесії Кропивницької міської ради VIII скликання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Очільниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова повідомила, що цим рішенням до бюджету територіальної громади залучаються 32 мільйони гривень міжбюджетних трансферів з державного та обласного бюджетів, а також 552,1 мільйона залишків коштів міського бюджету

«Проєктом рішення пропонується, враховуючи пропозиції головних розпорядників коштів, залучити для фінансування бюджету громади залишки коштів, що утворилися на 1 січня 2024 року в сумі 552,1 млн грн, з них залишки міжбюджетних трансфертів, які мають цільове спрямування 28,6 млн грн і залишки коштів бюджету громади 523,5 млн грн. З них вільний залишок коштів загального фонду - 513 мільйонів гривень і залишки коштів бюджету розвитку в сумі 10,5 млн грн. Ці залишки коштів пропонується направити на виконання заходів Програми підтримки військових формувань Збройних Сил України - плюс 100 млн грн на заходи з мобілізаційної підготовки, по управлінню транспорту та зв'язку - плюс 4,5 млн грн», - сказала Любов Бочкова.

Також на умовах співфінансування спрямують на капітальний ремонт споруд цивільного захисту по вулиці Героїв Рятувальників і Героїв України додатково 13 млн грн і на облаштування найпростіших укриттів у закладах освіти - додатково 31,5 мільйона гривень.

Ухвалили рішення 29 депутатів міської ради.