Підприємець постачав фальсифікат масла до навчальних закладів Кропивницького

Перегляди: 1826

Прокурори повідомили про підозру директору підприємства, яке здійснювало поставку спреда замість масла до навчальних закладів обласного центру.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Директору ТОВ «Оптторг-К» повідомили про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч.4 ст.191 КК України).

Розслідування встановило, що між підприємством та управлінням освіти Кропивницької міської ради був укладений договір на постачання вершкового масла для потреб навчальних закладів міста.

Прокурори встановили, що виконуючи умови договору, підприємець поставляв масло неналежної якості. Технічні характеристики масла не відповідали вимогам ДСТУ. Зазначений продукт (спред) виготовила ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза».

Законодавство не передбачає використання спреду у харчуванні дітей, а також будь-якого включення його до раціону харчування як з додаванням до готових страв, так і використання готового продукту.

Внаслідок поставки спреду замість вершкового масла підозрюваний заволодів більш як 200 тис. грн.

Здійснення поставки в освітні заклади міста фальсифікату підтвердила низка експертиз масложирової продукції.

Досудове розслідування – Кропивницьке РУП ГУНП в області, оперативний супровід - УСР.