Понад 800 тисяч голів птиці вакцинували проти хвороби Ньюкасла в Кропивницькому районі торік (фото)

Перегляди: 828

У 2023 році на території Кропивницького району вакцинували 800 725 голів птиці проти хвороби Ньюкасла.

Про це повідомиляє ГУ Держпродспоживслужби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини проводять імунізацію птиці в селянських господарствах району проти хвороби Ньюкасла.

У 2023 році на території Кропивницького району вакцинували 800 725 голів птиці, лабораторно досліджено на напругу імунітету 13 180 проб крові від щепленої птиці. Протягом січня 2024 року імунізували 51 975 голів птиці та дослідили на напругу імунітету до хвороби 3 020 проб крові.

Загалом минулого року на території Кіровоградської області лікарі ветеринарної медицини Держпродспоживслужби провакцинували проти хвороби Ньюкасла 2 198 162 голови птиці.

Хвороба Ньюкасла або ж як її ще називають псевдочума – це одна з найпоширеніших хвороб птиці, яка характеризується ураженням центральної нервової системи, внутрішніх органів та високою смертністю (від 60%). Вона включена до списку А (особливо небезпечних хвороб) Міжнародного епізоотичного бюро. Останній випадок захворювання в Україні був зареєстрований у 2006 році. Що стосується інших країн, то в минулому році випадки хвороби Ньюкасла реєстрували в Німеччині, Молдові, Польщі.

Фото: ГУ Держпродспоживслужби