Посадовця підозрюють в участі у махінаціях коштами на ремонті Світловодської лікарні

Перегляди: 1577

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому начальнику Управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратурау Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Йдеться про реконструкцію приймального відділення Світловодської ЦРЛ. Нещодавно оголосили підозру підряднику робіт. Наразі зібрали достатньо доказів для повідомлення про підозру і посадовій особі, яка прийняла ці роботи.

Колишньому начальнику Управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації оголосили підозру за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.2 ст.364ч.1 ст.366 КК України).

За даними слідства між Управлінням ОДА, яке очолював підозрюваний, та товариством у 2020 році уклали договір на ремонтні роботи Світловодської центральної районної лікарні.

Посадовець в інтересах підрядника робіт посвідчив та видав свідомо неправдиві офіційні документи - акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично підрядником не були виконані, але оплачені за бюджетний кошт.

У результаті протиправних дій державі спричинили збитки на понад 870 тис. гривень.

Наразі досудове розслідування стосовно недобросовісного підрядника завершили, обвинувачений та його захисник знайомляться з матеріалами справи. Що ж стосується колишнього посадовця ОДА, відзначимо, що він є фігурантом ще низки кримінальних проваджень, де проходить підозрюваним та обвинуваченим у службовій недбалості та розтраті бюджетних коштів.

Досудове розслідування – Олександрійський РВП ГУНП в області.