У Кропивницькому показали переобладнані зразки спецтехніки (фоторепортаж)

Перегляди: 2212

28 лютого на площі Героїв Майдану у Кропивницькому показали переобладнані зразки спецтехніки.

Під час заходу начальник ГУ ДСНС в Кіровоградській області Віталій Миронюк розповів CBN про переобладнання отриманих від благодійників транспортних засобів: «З-поміж тих автомобілів, які ми отримували від європейських колег, з числа тих пожежних автомобілів, які нам не підходили по технічних характеристиках, ми прийняли рішення за дозволу ДСНС переобладнати їх під спеціалізовані, ті які нам вкрай необхідні були на початку війни. Це автомобілі перш за все піротехнічні, в переоснащенні приймали участь рядові піротехніки й рятувальники, вони нам дали рекомендації, необхідності, які треба врахувати при переоснащенні».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив Віталій Миронюк, наразі вже переобладнали 12 автомобілів, на переобладнання витратили 2,7 млн грн, заощадивши понад 130 мільйонів грн бюджетних коштів.

Начальник частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Олег Філіпов розповів, що піротехнічні автомобілі з червня 2022 року залучались до розмінувальних робіт як на теренах Кіровоградської області, так і на деокупованих територіях.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.