У Кропивницькому пройшла зустріч присвячена соціальному підприємництву Кіровоградщини (фоторепортаж)

Перегляди: 880

Майбутнє соціального підприємництва Кіровоградщини обговорювали 27 лютого у Кропивницькому представники і представниці Мережі волонтерських центрів Кіровоградщини. Наразі до мережі входять 29 волонтерських центрів, які працюють у 17 громадах нашої області.

У Кнайпі «Бамбетель» пройшов пресланч - зустріч волонтерів-виробників Кіровоградщини і журналістів провідних видань області. Представлені страви виготовлені виключно силами волонтерських центрів. До прикладу, хліб та випічку готує і планує продавати в межах соціальної пекарні БФ “Вузлик” (Мар'янівська ТГ), пиріжки продаватимуть у новоствореній крамниці волонтерського крафту ГО “Сучасна жінка”, трав'яні чаї, сухі супові та борщові набори ГО “Волонтерра” (Помічнянська ТГ).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наша мета - створити правові механізми на місцях, які б сприяли розвитку соціальних підприємств, підтримки та виділення ресурсів на місцевому рівні тим волонтерським центрам, які започаткували виробництво продукції, щоб допомагати військовим та людям у складних життєвих обставинах. Волонтерські виробництва, по факту, вже є соціальними підприємствами. І для їх захисту та розвитку необхідно, аби у громадах були ухвалені Програми підтримки соціальних підприємств, було визначено хто ж такі соціальні підприємці та що можна вважати соціальним підприємством», - розповіла Алла Волошина, голова регіонального представництва Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Три громади Кіровоградщини: Кропивницька, Знам’янська і Помічнянська ухвалюють рішення та документи, які сприятимуть розвитку соціальних підприємств, що виникли на базі волонтерських центрів. У Кропивницькій ТГ у даному питанні команда КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» співпрацює із КП «Центр підтримки підприємництва Кропивницької міської ради». Саме щодо цього підписали Меморандум про співпрацю.

Адвокаційна кампанія щодо підтримки соціального підприємництва у Кіровоградській області проводиться КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» в межах Програми підтримки волонтерських центрів Кіровоградщини, що втілюється у проєкті «Волонтерський крафт» завдяки фінансуванню National Endowment for Democracy.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.