У Кропивницькому попрощались із загиблими воїнами (фото)

Перегляди: 2939

Сьогодні, 29 лютого, кропивничани провели в останню путь загиблих військовослужбовців.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

29 лютого в обласному центрі попрощались із загиблими Олександром Добровольським та Сергієм Шамраєм.

Олександр Добровольський народився 4 квітня 1979 року в селі Володимирівка Кіровоградської області.

Навчався у місцевій загальноосвітній школі. Пройшов військову строкову службу в Одесі. Після служби одружився та разом з родиною переїхав до Кропивницького.

Впродовж 15 років працював на виробництві металопластикових конструкцій на посаді начальника виробництва. Був фахівцем своєї справи.

У лютому 2022 року, від перших днів повномасштабного вторгнення став на захист батьківщини. Обіймав посаду головного сержанта – командира відділення зенітно-ракетного взводу.

Сержант Олександр Добровольський загинув 17 лютого 2024 року в районі населеного пункту Колодязі Краматорського району Донецької області під час виконання бойових завдань зі стримання окупантів.

У полеглого воїна залишились дружина, син, донька та мати.

Сергій Шамрай народився 20 січня 1967 року у Кропивницькому.

Навчався в загальноосвітній школі № 1. Закінчив Дмитрівське професійно-технічне училище № 39 (нині – Знам’янський професійний ліцей) та отримав спеціальність «тракторист-машиніст».

Пройшов військову строкову службу. Працював водієм-вантажником на Центральному ринку міста, потім довгий час був охоронцем на фірмі.

У жовтні 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист рідної землі. Служив на посаді стрільця піхотного відділення. Мав позивний «Дід».

Солдат Сергій Шамрай загинув 23 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Мар’їнка Донецької області під час виконання бойового завдання.

У загиблого залишились мама, син, донька та брати.

Молебен за загиблими Героями відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Церемонія прощання відбулась на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.