Після теплого кінця лютня у Кропивницький прийшла календарна весна (фоторепортаж)

Перегляди: 1287

У Кропивницькому впродовж останніх днів тримається доволі тепла погода, а відсьогодні нарешті можна буде чекати весняного тепла за календарем.

Як зазначають у Кіровоградському обласному центрі з гідрометеорології, у третій декаді лютого спостерігалась аномально тепла з дефіцитом опадів погода. Середня декадна температура повітря становила 3,1-4,5° тепла, на крайньому заході 6,2° тепла, що на 4-6° вище норми.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Опади у вигляді дощу та снігу відмічалися протягом 1-3 днів. Сума опадів за декаду склала від 0,3 до 4 мм, що менше норми (3-39%).

Лютий, заст. лютень — другий місяць року в юліанському та григоріанському календарях. Інші назви - бокогрій, сніговій, скажений, казибрід, казьо, казидорога, сніжень, крутень, зимобор, криводоріг, межень.

Тепла погода відчувається і в настроях кропивничан - вулицями та парками гуляють містяни, комунальники прибирають місто та займаються доброустроєм.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.