Прокурори Кіровоградщини повідомили про підозру колаборантам з Харківської та Луганської області

Перегляди: 1065

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру лісничому ДП «Куп’янський лісгосп» та двом працівникам ДСНС.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства колишній лісничий ДП «Куп’янський лісгосп» підозрюється у колабораційній діяльності (ч.5 ст.111-1 КК України).

Після окупації військовими рф населених пунктів у Харківській області на початку повномасштабного вторгнення лісничий добровільно зайняв посаду помічника керівника незаконно створеного органу в «Боровском териториальном управлении ВГА Изюмского района Харьковской области».

Підозрюваний, підтримуючи збройну агресію рф, агітував мешканців громади за окупаційну владу та роздавав гуманітарну допомогу.

Також повідомили про підозру у державній зраді двом колишнім працівникам ДСНС Луганщини (ч.2 ст.111 КК України).

Рятувальники працювали у службі цивільного захисту одного з підрозділів у селі Мілове на Луганщині, однак зрадили Україну і добровільно перейшли на бік ворога.

Вони отримали посади водія та рятівника-пожежника у структурному підрозділі незаконно створеного окупантами правоохоронного органу, так званого «МЧС ЛНР».

За скоєне їм загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.