Гімназію у Кропивницькому переведуть на дистанційне навчання через ремонт в укритті

Перегляди: 1664

Керівництво Інноваційної гімназії Кропивницької міської ради повідомило про ремонт укриття, через який дітей переведуть на дистанційне навчання, що викликало обурення у батьків, які не можуть залишатися з дітьми вдома.

Як йдеться у дописі фейсбук-групи "Батьківська рада Кропивницького", батькам повідомили, що 8 березня діти переходять на дистанційну форму навчання на два місяці через ремонт у сховищі. Але не всі мають змогу забезпечити дітям освітній процес вдома, тому планують звернутися із заявою про відтермінування ремонту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Сьогоднішня новина про ремонт в підвальному приміщенні (укриття) Інноваційної гімназії 35 просто привела в шоковий стан майже всіх батьків. Як можна просто посеред навчального року робити ремонт і відправити всіх учнів на дистанційне навчання?", - пишуть у повідомленнях батьки.

Очільниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко розповіла у коментарі CBN, що трьох літніх місяців не вистачить на ремонт укриття.

"Так, якщо буде у нас укриття, то освітній процес буде набагато якіснішим. Але тим батькам, яким немає де залишити дітей, ми створимо умови в інших закладах, у дошкільних навчальних закладах, там, де є у нас досвід організації освітнього процесу. Щоб всі були задоволені. Тобто у нас є десь до п'яти днів, щоб всіх організувати.

Прийняли рішення саме зараз розпочинати капітальний ремонт, тому що технологічні процеси тривалі, тому ми хочемо, щоб до 1 вересня уже всі капітальні ремонтні роботи були завершені. За 3 місяці не зовсім вистачить часу для того, щоб виконати весь обсяг робіт", - сказала Костенко.

Очільниця управління освіти додала, що уже є інформація від управління капітального будівництва щодо більш детального узгодження початку робіт в закладах освіти там, де іде освітній процес