У Надлацькій громаді попрощалися з воїном, якого майже два роки вважали зниклим безвісти (фото)

Перегляди: 4586

У Надлацькій громаді провели в останню путь Сергія Погуляйка, якого вважали зниклим безвісти з 2022 року.

Про це повідомила Надлацька громада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сергій Погуляйко народився 23 квітня 1966 року в селі Надлак. Закінчивши Надлацьку середню школу, вступив до Кіровоградського технікуму механізації, після закінчення якого отримав спеціальність механіка. Після того проходив службу, зокрема довелося воювати в Афганістані. Демобілізувавшись, Сергій повернувся в рідне село, де його чекала майбутня дружина Галина. Разом вони створили міцну родину, народили двох синів та доньку.

З нападом рашистів у 2014 році Сергій став на захист країни. Служив добровольцем у 57-й окремій мотопіхотній бригаді 34-го батальйону, пройшов гарячі точки, визволяв місто Дзержинськ, отримав контузію та двічі був тяжко поранений. Після демобілізації Сергій повертався в зону бойових дій ще п'ять разів. Воїн отримав багато нагород, але найвищою з них для Сергія була медаль 34-го батальйону, якою він дуже пишався.

Сини Сергія Анатолійовича, наслідуючи батька, теж стали на захист України. Володимир був мобілізований в 2015-му році до лав ЗСУ, службу проходив у 57 бригаді 17-го батальйону. Менший, Віталій, був призваний на строкову службу. По закінченню її підписав контракт.

24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії, Сергій Анатолійович перебував на лікуванні у Кропивницькому, проте, навіть маючи групу інвалідності, старший сержант, учасник бойових дій в Афганістані, учасник Антитерористичної операції, не долікувавшись, відправився до побратимів у рідну 57-му мотопіхотну бригаду.

22 квітня 2022 року, близько 2:00 години, після вогневого зіткнення з противником у Новотошківці Луганської області, Сергій Погуляйко, командир бойової машини - командир відділення механізованого взводу при перевірці особового складу виявився відсутнім. Майже два роки Сергій Анатолійович вважався безвісти зниклим, родина весь цей час розшукувала свого чоловіка, батька, дідуся.

Згодом отримали підтверджену інформацію, що Сергій Погуляйко загинув у селищі Новотошківське Луганської області 22 квітня 2022 року.

Громада попрощалася з воїном 2 березня.